Trallvänlig metal made in Dalarna

Sabaton ”World War Live – Battle Of The Baltic Sea” (Nuclear Blast/Warner)

Snacka om ett givet köp! Om man är ett Sabaton-fan alltså. De som inte fastnat för bandet tidigare kan ignorera World War Live – inga nyheter här inte, det är trallvänlig metal made in Dalarna.

Det är välspelat och har dessutom uppenbarligen putsats lite lagom efteråt i studion. Publiken på båten (!) är på hugget och lyder snällt uppmaningarna till allsång.

Efter att ha lyssnat igenom skivan några gånger så är det dock en sak som står helt klar: på nästa studioskiva vore det uppiggande om mallen för hur Sabaton ska låta luckras upp en aning. Den här konserten är nämligen ett utmärkt exempel på att det börjar bli för mycket av samma sak (och då menar jag musiken och inte krigstexterna).

Bandet ska hur som helst ha extra kredd för att det inte handlar om en typisk ”best of-live” utan fokus ligger på de två senaste skivorna. Men självklart utan att för den skull hoppa över de allra populäraste ”gamla” låtarna. Personligen anser jag att följande av skivans låtar ger mest: Ghost Division, Cliffs Of Gallipoli, Wolfpack, Attero Dominatus, Primo Victoria och Metal Medley (en finfin hyllning till metal).
Jaja, nog sagt. Nu är det upp till dig; är du ett Sabaton-fan eller inte…?

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

09 2011

Your Comment