Distorted Wonderland får mer än godkänt (och Bengans fixar skivan!)

Distorted Wonderland ”Distorted Wonderland” (Jamsync Music/Import)

Distorted Wonderland är namnet på en rockgrupp från Göteborg som spelade in ett album under 2010! Albumet släpptes i USA redan i början av december 2010, men här i Sverige har dock skivan inte gått att få tag på och enda möjligheten var att beställa albumet på någon amerikansk webbsida och sedan privatimportera den till Sverige! Med alla kostnader och problem som detta i sin tur kunde medföra!

Personligen tyckte jag att detta var helt j*vla absurt! En skiva med en svensk grupp som inte går att köpa i Sverige, no way! Vad göra? Det enda man kunde göra i detta läge var att försöka få någon i branschen att öppna en officiell importkanal och ta hem skivan Sverige! Jag kontaktade därför Bengans i Göteborg och förklarar situationen och undrar om de inte kan ta hem skivan på import! Bengans tyckte precis som jag, och tar omgående hem skivan via sina importkanaler, och från och med augusti 2011, så går äntligen Distorted Wonderlands album att köpa via import i en skivaffär här i Sverige.

Distorted Wonderland (DW) har följande sättning: Olof Lindgren, sång, Fredrik Lundstedt, gitarr, Axel Karlsson, bas, och Petter Karlsson på trummor.

Historien bakom DW är sammanfattningsvis ungefär enligt följande:

DW startade som en lossryckt idé hos Olof Lindgren och Axel Karlsson. Efter att ha spelat tillsammans i det svenska glambandet ’Overnight Sensation’  under flera år så hade de vissa ambitioner att försöka ändra sin musikaliska inriktning. Tanken var att kombinera starka melodier med hårda och tunga gitarriff. Sedan när Olof och Axel var med och körade på ett album av ’Hardcore Superstars’ någon gång i mitten av 2000-talet, kände de att tiden nog var inne för att förverkliga ambitionen med ett nytt band. Till slut föll alla bitar på plats och man började arbeta med sitt debutalbum tillsammans med Petter och Fredrik. 2009 splittrades ’Overnight Sensation’ och då kunde man också fokusera helt och hållet på DW. I början av 2010 var det självbetitlade albumet klart. Ett album skapat genom ett brett spektra av influenser, och resultatet blev ett musikaliskt flöde bestående av tung rock och melodiska stämmor!

DW’s självbetitlade debutalbum består av följande elva låtar:

Raised on rock n’ roll, Losing it, Slave of my desire, In for a thrill, Never had nothing, Behind the scenes, Waving the flag, Stand and deliver, Guillotine babies, On the other horizon, Tangerine”.

Yes, jag gillar ju sådan här musik! Hårdrock med kraftig rock’n’roll känsla, biffiga gitarriff, diverse metallinfluenser samt en markant sleaze-attityd! 

Men…

… , visst har man hört det förut!

… , det finns ju många andra grupper som spelar likartad musik!

… , nej det är inte banbrytande och definitivt inte speciellt nyskapande på något sätt!

MEN VAD F*N ÄR DET DÅ?? Kanske ni undrar?

Jo, det är jävligt bra och man blir både glad och lycklig av denna musik! En musik som dessutom bör avnjutas på riktig hög rock’n’roll volym!

Ska man jämföra DW med några andra band, är nog inte jämförelser med ’Hardcore Superstar’ och ’Crash Diet’ direkt felaktiga! Gillar man dessa band så gillar man säkert även DW!  En låt på albumet, “Slave of my desire”, tycker jag faktiskt även doftar lite ’Alice Cooper’!

Mina egna favoriter på skivan är ju givetvis ”Raised on rock n roll” som är en riktig skön partylåt med allsångsattityd, samt ”Never had nothing” som är en riktig skön rocklåt, andra favoriter på albumet är bland annat låtarna ”In for a thrill”, ”Guillotine babies”, ”Behind the scenes” samt den nyss nämnda ”Slave of my desire”! Men jag tycker nog att skivans första hälft är något bättre än den andra, men trots detta, tycker jag ändå att skivan håller ihop på ett mycket bra sätt, och därför får albumet mer än  ett godkänt betyg av mig!

Här är länken till skivan om man är intresserad att köpa ett eget exemplar: http://www.bengans.se/Product.aspx?skivkod=908128&section=music

Vill man istället lyssna på gruppen på nätet så kan man göra detta på Myspace: (http://www.myspace.com/distorted.wonderland )

eller på Youtube, (där de också finns med låtarna, ”Raised on rock n’ roll, Losing it, Never had nothing”).

Seså, kom nu in i detta förvrängda underland och rocka loss för en stund!

Roger Skoog

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

09 2011

Your Comment