Jag skulle cykla genom åska och drivis för att få uppleva Eilen

Eilen Jewell ”Queen Of The Minor Key” (Signature/Border)

Ibland så förbannar man sig själv. Men i det här fallet var det faktiskt det svenska vintervädret som jag ska skylla mest på. Eilen Jewell med band spelade i Torsby och jag var inte där. Tänk bara hur bra det hade varit att kolla in om Eilen och hennes magiska band lät lika bra som på detta utomordentliga album.

Queen Of The Minor Key har allt som man kan önska sig om du är något intresserad av amerikansk rootsmusik av i dag. Här blandas country, rockabilly, blues, femtiotals rock ’n’ roll och ballader på bästa sätt.

Eilens röst bidrar starkt till att helheten blir så lyckad. Hon behärskar alla stilar och tempon och lockar in mig som lyssnare i sin musik på samma sätt som till exempel andra kvinnliga kollegor i branchen, Lucinda Williams och Gillian Welch.

Sedan har Eilen sitt roadband med sig som spelat ihop sig  och är tighta som bara sjutton. Ett extra plus för hennes gitarrist Jerry Miller som svänger loss så det stänker om det i korta intensiva solon.

Med detta musikaliska facit i hand, efter att ha lyssnat på Queen Of The Minor Key, så skulle jag i dag kunna cykla genom åska och drivis och längre än till Torsby för att få uppleva Eilen Jewell live. Snudd på femma !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

09 2011

Your Comment