Känner mig nykär efter första lyssningen

The Kooks ”Junk of the heart” (Virgin/EMI)

                    I butik: 14 september

Så var det dags för The Kooks tredje album att se dagens ljus. Och som vi har längtat. Britpop från Brighton kan vara ett måste i alla skivsamlingar och har du ingen är det denna du bör införskaffa. Junk of the heart är en skiva utan bäst-före-datum. Den kommer vara precis lika självklar om femton år som den är nu.

Enkel, lekfull och melodiös är tre ord som genomsyrar skivan. Rytmer som tvingar foten till att gunga i takt och melodier som får endorfinerna i kroppen att sprudla. Musiken är både uppåt och nedåt samtidigt på ett sånt härligt sätt bara The Kooks kan göra. Det är lätt att ta till sig orden de sjunger och mycket snart finner jag mig själv sjunga med.

Jag känner mig nykär efter första lyssningen. The Kooks och jag har haft ett långt kärleksförhållande som äntligen fått en nytändning. Junk of the heart tar mig tillbaka till ljudbilden The Kooks presenterade på sin första skiva, vilket absolut inte är något dåligt. Det sämsta med skivan vore väl att den tar slut för snabbt, så tack för repeat-knappen.

En skiva att både deppa och peppa till i många år framöver.

Sophia Lönnergård

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

09 2011

Your Comment