Sleazerock med garagekänsla

Tracy Starr ”Tracy Starr” (Perris/Sound Pollution)

Yellow Rose är en finfin sleazerocklåt och alltså en perfekt skivinledningslåt för skivdebuterande kanadensarna Tracy Starr att visa att de är på plats, så att säga. Tyvärr är det bara efterföljande singellåten Ride som håller samma klass, för i övrigt är det ”hört-det-förut-och-hört-det-bättre”-känsla över låtarna (till exempel är avslutande ”Gonzalez” ett rejält sömnpiller).

Men observera att det finns ytterligare ett mycket positivt låtutropstecken: Long Haul Mission. Aningens ironiskt med tanke på att den inte är i linje med skivans övriga ”glammiga” låtar. Nej, här handlar det om rock med blueskänsla. Det går helt enkelt inte att låta bli att stampa takten när den ljuder ur högtalarna. Och som ”bonus” låter sångaren/gitarristen Steve LeBlanc bitvis kuslikt lik Jon Bon Jovi.

Skivans sound hamnar också på pluskontot i och med den för genren passande garagekänslan, utan att för den skull låta sunkigt.

Tracy Starr är uppenbart influerat av alla de kända sleazerockbanden och i synnerhet Guns N’ Roses, Velvet Revolver och L.A. Guns.

Vid bilkörning är säkert skivan värd ytterligare någon/några poäng på betygsskalan för det är gasglad musik… Men i högtalarna hemma lyfter det aldrig riktigt och jag hade föredragit tiotalet låtar istället för (oturstalet) 13 då det blir lite väl enformigt i längden. Får jag däremot chansen att kolla in bandet live så ska jag absolut göra det – den här musiken är som gjord för att framföras på en ”svettig” rockklubb.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

08 2011

Your Comment