Chip öppnar dörren till rockens berättarstuga

Chip Taylor ”Rock And Roll Joe – A tribute to the unsung rock’n roll heroes” (Train Wreck/Border)

Detta musikprojekt sjösattes egentligen under en turné 2007 och grundar sig på Chip Taylors och hans turnémusikers berättelser och på historier om andra musiker de stött på eller har hört talas om. Såsom klassiska gitarriff, basgångar eller pianister med elva fingrar; eller producenter, låtskrivare och sångare som även de levt ett riktigt rock’n roll-liv och aldrig fått den kredit de har förtjänat.

Chip Taylor berättar nu deras och sina egna historier med hjälp av det egna bandet med gitarristen John Platina, bassisten Ron Eoff, pianisten Bryn Wings och sångerskan, den fiolspelande Kendel Carson. De delar på texterna, sjunger duett och körar så det står härliga till.

Naturligtvis på Chip Taylors vanliga, avslappnade och småsvängande sätt. Melodierna och texterna står också som vanligt i fokus när det gäller denne musikskapande veteran som bara blir bättre och bättre, likt ett gott årgångsvin. Det är egentligen konstigt att ingen kommit på den här idén tidigare, men så är det ju ofta med bra idéer. Chip Taylor kommer nu att fortsätta denna kartläggning om rockmusikens grovarbetare via en dedikerad hemsida www.rnrjoe.com.

Visst vore det kul och samtidigt en musikhistorisk välgärning att göra en tv-serie på samma tema, om nu inte legendleden glesnat innan byråkratin funderat och räknat färdigt.

Chip Taylor har i vilket fall som helst öppnat dörren och banat vägen för en viktig musikkulturell fortsättning.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

08 2011

Your Comment