Håller hög nivå

Tori Sparks ”Until Morning / Come Out Of The Dark” (Glass Mountain Records/Hemifrån)

Så sent som förra veckan släppte singer-songwritern Tori Sparks sin fjärde skiva. Det här är två minialbum som tillsammans bildar (längden av) en vanlig fullängdare. Förpackningen påminner en del om en utvikbar dubbel-LP (vinyl), vilket den också finns att köpa som enligt Toris egen hemsida. 

När jag första gången hörde Tori var det på hennes förra släpp The Scorpion in the story och jag tyckte då att det var en riktigt stor musikupplevelse. Jag letade därför upp skivan före det, Under This Yellow Sun, som jag tyckte lät ännu bättre. På den tiden tyckte jag att hon påminde mycket om Joan Osborne och Sam Brown, men ju mer man lyssnar desto mer växer hon som egen karaktär.

Den nya dubbeln är inte riktigt lika fantastisk som de nyss nämnda föregångarna, men håller ändå en hög nivå som väl inte bör göra lyssnarna besvikna. Köpvärd, javisst, men missa heller inte de två tidigare; skivor som gör sig bra i hyllan om du liksom jag har en försmak för sångerskor i stil med Tori Amos, Sarah McLachlan och de två ovan nämnda förstås.

Börje Holmén

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

08 2011

Your Comment