Borde söka sig nya musikaliska vägar

Kasey Chambers ”Little Bird” (Sugar Hill/EMI)

Hon är en i denna långa rad av utomordentliga americanasmittade sångerskor som levererar album efter album med hög kvalité. Wayward Angel och The Captain är två bra exempel. Kasey Chambers är egentligen från början australienska men verkar mest hålla till i USA dessa dagar.

Hon är utrustad med en stark klar röst som ibland blir i gällaste laget, då orkar jag inte mer. Men annars är detta album som vanligt fullt av hyfsade låtar som heller inte sticker ut ur mängden. Det blir lite för mycket av allt, trots att bandet bakom Kasey hela tiden levererar komp av hög klass. Bring Back My Heart är däremot en mjuk lite jazzig visa med försiktigt blås. Då lyssnar jag för första gången med båda öronen. När det sedan i Invisible Girl ska rockas loss med ett långt onödigt gitarrcoda, då vill jag inte längre vara med.

Kasey Chambers borde nog söka sig nya musikaliska vägar och utmaningar om det ska hända något nytt.

Little Bird är lite för högoktanig på alla håll och kanter. Dagens tips blir: Tagga ner !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

08 2011

Your Comment