Modernt med en strävan framåt

The Sounds ”Something to die for” (Warner)

Till skillnad från förra skivan, som tråkade ut mig, bjuder Something to die for på mycket nytt. The Sounds experimenterar med elektronisk musik som flirtar med både dance och house samtidigt som de återanvänder ljuden från det sena 80-talet. De har fått kompromissa med sin typiska amerikanska punkrocks-ljudbild, men jag tycker det är bra. Det är inte längre ett enkelspårigt band utan de öppnar för popentusiasters dyrkan. Titelspåret `Something to die for´, `Better of dead´och `Diana´är alla tre låtar som kommer höras sommaren lång och inte mig emot.

Känslan i The Sounds fjärde skiva är modern med en strävan framåt. De har återvänt hem till Sverige och producerat skivan själva till skillnad från de två tidigare albumen som båda är gjorda i USA. Skillnaden är enorm. Something to die for visar personlighet och ger löften om bra spelningar i sommarens ljumna kvällar. En spretig men bra mix.

Sophia Lönnergård

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

06 2011

Your Comment