Återupptäck det gamla soul- och R&B-soundet

Raphael Saadiq ”Stone Rollin’ ” (Sony)

Raphael Saadiq har de senaste 20 åren jobbat som bl a producent och medarbetare till storheter som The Roots, John Legend, Joss Stone, Stevie Wonder, A Tribe Called Quest med flera. På senare år har dock Saadiq börjat satsa mer på sin solokarriär och albumet Stone Rollin’ har han lyckats riktigt bra med.

Det är det gamla vintagesoundet som står ut mest och låtarna skulle nästintill lika gärna kunna varit skrivna och inspelade på 60-talet. Vad som också gör detta album extra intressant är att Saadiq förutom att ha skrivit och producerat albumet också spelar bas, mellotron, keys, gitarr, percussion och trummor på de flesta spåren. Det hindrar honom dock inte från att ha med ett par gästartister på skivan. Robert Randolph lirar steel guitar på ”Day Dreams”, den svensk-japanesiska sångerskan Yukimi Nagano från bandet Little Dragon sjunger på låten ”Just Don’t” och i samma låt spelar Larry Dunn från Earth Wind and Fire piano och ett långt Moog-solo.

Stone Rollin’ är kort och gott ett mycket bra och coolt soulalbum som får en att mer och mer uppskatta och återupptäcka den äldre soul- och R&B-musiken igen.

Bästa spår: Heart Attack, Go To Hell och Day Dreams

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

06 2011

Your Comment