Tryggt och lagom enligt mallen

Scar Symmetry ”The Unseen Empire” (Nuclear Blast/Warner)

betyg 3         Release:  20 april

Proffsigt, men lite för mycket av samma typ av låt hela skivan igenom. Det är min kortfattade analys av The Unseen Empire, femte skivan melodiös teknisk death metal signerad svenska Scar Symmetry.

Om jag istället gör en djupanalys så… Nej, jag skojar bara, du ska inte behöva läsa en utdragen dissekering av skivan. Låt mig istället fastslå att de som tycker om bandet sedan tidigare knappast kommer att tappa sugen. Möjligtvis med undantag av de som – liksom undertecknad – tycker mer om hårt än mjukt. The Unseen Empire är nämligen betydligt ”snällare” än förra skivan Dark Matter Dimensions. Det känns onekligen som att siktet är inställt på USA…

Det välkända Scar Symmetry-låtreceptet känns igen: melodiösa och hårda partier och growl och ren sång varvas om vartannat. Allt kryddat med tekniska finesser. Det vill säga tryggt och lagom enligt mallen.

Individuellt är sången rakt igenom kanonbra men det är ändå gitarrspelet som är den stora behållningen. Wow, så läckert!
Det är bara att hoppas att grabbarna tar ut låtsvängarna lite mer nästa gång…

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

05 2011

Your Comment