Ett kolossalt bra coveralbum

Carrie Rodriguez Love & Circumstance (Continental/Playground)

Carrie Rodriguez ”Love & Circumstance” (Continental/Playground)

betyg 4  

Inte ännu ett album med covers, suckade jag. Är det ett tecken i tiden, eller att låtskrivarinspirationen är ordentligt på upphällningen? Och Carrie Rodriquez av alla. En artist som jag vanligtvis har smådyrkat på grund av utsökta plattor de senast åren. Hennes röst brukar andas integritet och en ljuvlig sträv countryfeeling.

Men jag behöver inte oroa mig längre. För Love And Circumstace är ett kolossalt bra coveralbum. Jodå det finns sådana. Här är ett. Tillsammans med sitt ordinarie turnéband plus en del prominenta gäster som gitarristerna Bill Frisell och Buddy Miller tolkar hon Richard Thompsons Waltz For Dreamers, Merle Haggards I Started Loving You Again  och Hank Williams klassiska I So Lonsome I Could Cry ypperligt. Sedan fyller Carrie på med låtar av bland annat M.Ward, Lucinda Williams och John Hiatt. Här och var dyker också hennes egna fiolspel upp för att ytterligare krydda denna högoktaniga brygd av modern americana.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

05 2011

Your Comment