Odödliga rockörhängen

Imperial State Electric ”In Concert!” (Psychout/Sound Pollution)

betyg 4   Release: 29 april

Efter en debutskiva som mottogs väl av både fans och kritiker så valde Imperial State Electric att spela in en hyllning till musikrötterna, som samtidigt fungerar som en rock and roll-historielektion.

De sex odödliga rockörhängen som spelats in live i studion representerar på ett utmärkt sätt vad som senare utvecklades till hårdrock (och alla dess genreindelningar): Leave My Kitten Alone, Is It Day Or Night, You Can´t Do That?, I Don´t Know What I Want, Rock And Roll Boogie och Sweet Little Sixteen. För den som kanske inte känner igen låttitlarna är säkert originalartistnamnen lättare att känna igen: The Runaways, The Beatles, The Easybeats, Little Willie John & The Raspberries och Chuck Berry.

Personligen är jag mest överraskad av att skivans mest tunggungande inslag är suveräna The Runaways-covern Is It Day Or Night. Inte ett band känt för sin tyngd, om man säger så…

Det står utom allt tvivel att Nicke Andersson (tidigare medlem i bland annat Entombed och The Hellacopters) är Sveriges mr Rock and Roll, Jerry Williams får helt enkelt ursäkta.

Jag säger bara; tack för historielektionen – let’s rock!

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

04 2011

Your Comment