Skickligt hantverk

China Light Up The Dark (Metal Heaven/Sound Pollution)

China ”Light Up The Dark” (Metal Heaven/Sound Pollution)

betyg 2.5

Bergslagshallen, Karlskoga våren 1990: som förband till Yngwie Malmsteen gjorde China ett bra jobb med In The Middle Of The Night som utropstecken. Åren går…

Nu är det nya skivan Light Up The Dark som gäller: Att starta en skiva med en riktigt bra (och gärna fartfylld) låt är alltid bra, och producenten och/eller bandet tyckte säkert att de valde rätt i att inleda med titellåten. Personligen tycker jag dock att den aldrig riktigt “lyfter”. Då är andra låten Hey Yo betydligt piggare med en effektiv singalong-refräng. Andra bra låtar är She’s So Hot (mycket bra vers/bridge) och Lonely Rider (kryddad med finfint gitarrspel och en klockren refräng).

Den för genren obligatoriska balladen Gates Of Heaven är väl genomförd och speglar i mångt och mycket China som helhet: ett skickligt hantverk melodiös hårdrock, men det där lilla extra som sticker ut saknas allt som oftast.

Låtar som Girl On My Screen (tjatig refräng) och On My Way (passar bättre i schlagersammanhang) drar tyvärr ner helhetsintrycket.

Men är då veteranerna från Schweiz något att räkna med 2011? Jo då, de är fortfarande relevanta – i alla fall för de som tycker om melodiös hårdrock i stil med Black ‘n’ Blue, Warrant och Gotthard (för att bara nämna några liknande band).

Nu är valet ditt…

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

04 2011

Your Comment