Klibbiga refränger i 80-talsstil

The Poodles Performocracy (Frontiers/Cosmos)

The Poodles ”Performocracy” (Frontiers/Cosmos)

betyg 3

Det är ingen tvekan om att The Poodles – som för övrigt är ett av Sveriges bästa liveband – har kommit upp sig i musikvärlden. Själv minns jag ett coveruppträdande på Stadshotellet i Kristinehamn, vilket jag ibland får känslan av att det är något jag drömt…

Efter de tre-fyra första låtarna är jag beredd att skriva “bandets bästa hittills”, men sedan händer något: det blir för mycket av samma vara och även om det är hur proffsigt som helst så blir det bara för mycket.

Personligen tycker jag bäst om det lite tuffare anslaget i I Believe In You och det är förstås en omöjlighet för en “80-talshårdrockare” att inte fastna för de klibbiga refrängerna i I Want It All och Until Our Kingdom Falls.

Däremot är power metal-balladerna ganska trista och hade de plockats bort skulle skivan haft mer kraft. Det känns som att två-tre stycken av låtarna på skivan kunde ha plockats bort – för skivans eget bästa (och ja, för musiklyssnarens eget bästa också förstås).

Men jag kan inte annat än konstatera att de som redan tycker om bandet kommer att älska Performocracy, det står helt enkelt utom allt tvivel. Och att se/höra bandet live känns lika obligatoriskt som att lämna in bilen för service, det behövs liksom för att rulla vidare.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

04 2011

Your Comment