Metal med tunggung och kaxig attityd

DeathDestruction ”Fuck Yeah – Live EP” (Columbia/Sony)

Vinn DeathDestruction 10'' VINYL

 betyg 3.5

En aha-upplevelse. Ja, det är vad DeathDestruction är i mina öron. Varje dag på vår jord betyder mer erfarenhet vilket med automatik innebär att för varje dag minskar chansen till framtida aha-upplevelser, i och med att all erfarenhet förhoppningsvis ger ökad kunskap. Jaja, nog med filosoferandet… Det som överraskar mig är att Jimmie Strimell (ex-Dead by April, ex-Nightrage), Henrik Danhage (ex-Evergrey), Jonas Ekdahl (ex-Evergrey) och Fredrik Larsson (ex-Hammerfall) har ett thrashband tillsammans.

DD handlar om metal med tunggung och kaxig attityd. till viss del i thrashstil men oftast tyngre än vad som är vanligt i den genren. De bandmedlemmar som sticker ut mest är Fredrik vars bas tillåts mullra på ordentligt och Jimmie Strimell vars röst alltid imponerar mest när han sjunger aggressivt (som här) och inte snällt (som i Dead by April där sångstilarna blandas).

Fuck Yeah är förvisso en titel som känns lite väl simpel men det går inte att förneka att refrängen är allsångsvänlig liksom i Crank It Up. Min personliga favorit är Never Again som med coola gitarriff och en allmänt “flummig” känsla känns mest intressant.

För den som tycker om hårdare musik än vad bandmedlemmarna spelat i ovan nämnda band är det helt klart läge att kolla upp EP:n, och hålla utkik efter fullängdsalbumet som släpps sent i augusti.

Jag vill till sist passa på att säga “välkomna hem DD” – det vill säga till musikstilen som passar er bäst.

Magnus Bergström

Fotnot: Vinylversionen innehåller tre låtar inspelade live i studion medan cd-versionen utöver dessa också innehåller EP-titellåten i “vanlig” studioversion.

Aktuellt tips: Nu under maj månad kör sajten hårdrock.com en utlottning av den här vinylen (se länk här ovan).

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

04 2011

Your Comment