Förvånansvärt pigga pinuppor

Duran Duran ”All you need is now” (Pias/Border)

betyg 4

Engelska new romantics-bandet och de gamla pinup-pojkarna Duran Duran har ännu inte lagt hatten på hyllan för gott. Efter storhetstiden på 80-talet fick bandet en nytändning 1993 med det självbetitlade comeback-albumet Duran Duran (ibland kallat ”The Wedding Album”) och hitsinglarna ”Ordinary World och ”Come Undone” och har därefter lunkat vidare i maklig takt utan att göra större väsen av sig.

Nya plattan All You Need Is Now är det sjätte albumet sedan 1993-plattan och har på vissa håll faktiskt hyllats som bandets bästa skiva sedan albumet Rio (1982)! Jag kan nog inte riktigt instämma helt i den kören. Men faktum är att Duran Duran här visar sig fortfarande vara förvånansvärt pigga och i form. Det finns ekon från förr särskilt nämnda Rio och dess uppföljare Seven and the Ragged Tiger (1983) kan delvis stå som referenser för att beskriva ljudbilden på All You Need Is Now – detta parat med ett mera up to date sound som gör att det här sålunda känns otippat vitalt. Känslan för svepande melankoliskt marinerade slicka refränger sitter fortfarande också där den ska. Trevligt.

Lyssna på: ”All You Need Is Now”, ”The Man Who Stole A Leopard”, ”Mediteranea”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

04 2011

Your Comment