Ett lapptäcke av metal

Mastodon Live at the Aragon (Reprise/Warner)
Mastodon ”Live at the Aragon” (Reprise/Warner)

betyg 3.5

Mastodon börjar Live at the Aragon med att spela senaste skivan Crack the Skye från början till slut, och därefter följer fyra låtar från den övriga diskografin plus en avslutande The Malvin’s-cover (The Bit). Att flera av låtvalen som inte är från Crack the Skye är ganska oväntade betyder egentligen bara att ett experimentiellt band som Mastodon gör vad som förväntas av dem, inklusive det där med att framföra en skiva från början till slut.

Som vanligt i fallet Mastodon är det bara att tacka för det fina arbete som bandmedlemmarna får till när man syr ihop alla spretiga trådar som är Mastodons musik, till ett lapptäcke att njuta av om och om igen.

Live at the Aragon är ljudmässigt precis som en konsert ska vara: inte klockrent rakt igenom och i synnerhet då när det gäller sången, som ”svajar” här och där. Allt enligt mottot: är det live så är det.

Men, ja, det finns ett stort men… Jag kan bara inte dela ut ett högre betyg till ett livedokument som ignorerar fantastiska låtar som Blood and Thunder och March of the Fireants.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

04 2011

Comments are closed.