Väldigt bra men inte fulländad

Dropkick Murphys Going out in style (Cooking Vinyl/Cosmos)
Dropkick Murphys ”Going out in style” (Cooking Vinyl/Cosmos)

betyg 4

Bostonpunkarna Dropkick Murphys följer upp fjolårets liveplatta med sin sjunde studiofullängdare ”Going Out In Style”. De som hört bandet tidigare kommer känna igen sig i bandets celticinfluerade hardcorepunk, det är precis som tidigare allsångsvänliga slagdängor. På titelspåret, som är skivan starkast, följer man upp i gammal klassisk Dropkick tradition att hylla hemstaden Boston – man hinner med att namedroppa bland annat Bobby Orr (legendarisk hockeyspelare i Boston Bruins).

På låten ”Peg O’ My Heart” får man stor främmande av ingen mindre än chefen han själv Bruce Springsteen. Detta borde vara ett klart och tydligt tecken på att Dropkick Murphys ska ses som väl aktade, med tanke på att Springsteen väljer väl med omsorg vilka band/artister han ska gästa.

Skivan håller precis som på tidigare plattor en jämn och hög kvalitet, men jag är något besviken på att den inte lever upp till mina förväntningar – som i ärlighetens namn har varit väldigt högt ställda.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

03 2011

Your Comment