Angel Band dominerar

Angel Band Bless My Sole (Appleseed/Border)
Angel Band ”Bless My Sole” (Appleseed/Border)

betyg 4

Även om denna recension ska och bör i huvudsak handla om Angel Band, så är det svårt att undvika Dixie Chicks; för det finns likheter och det finns skillnader. Bland likheterna kan nämnas att de båda grupperna frontas av tre kvinnor och stämsång i kubik, samt att countryfeelingen aldrig är långt borta. Producenten Lloyd Maines finns med hos dem båda och borgar för denna kvalité.

Angel Band är en ny angenäm bekantskap för mig och består av Kathleen Weber, Amy Paige och Nancy Josephson som också skriver de flesta låtarna på albumet. Då Dixie Chicks mer och mer jobbar med att framställa musikaliskt finsnickeri så satsar Angelband mer på att ta ut svängarna och sneglar mot både gospel, blues och annan rootsinfluerad  ”amerikanskmusik”. Alla tre tjejerna  i den vokala frontlinjen har starka röster utan att tumma på stämsången.

Hope Is On The Way som skrevs i samband med Barack Obamas klassiska installationstal som president fastnar fort i melodibanken. Kanske är även nästa spår Same Boat tillägnad honom fast mer med tanke hur han har det idag i sin presidentroll. Folkmusikdoftande Didn’ t See It Comin’, lugna King Of Nothing och texmexkryddade Boots of Gualdalupe är alla starka låtar som växer. Detta gäller också  mörka själfyllda Black Tar Sway och Beatlescovern Don’t let Me Down. Så även om Dixie Chicks numera har reducerats till duon Courtyard Hounds och låter helt Ok, så är det Angel Band som regerar denna musikgenre.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

03 2011

Your Comment