Dubbelt Bravo

Bravo Johnson ”Come Taste The Sun” (Stone Junction/Hemifrån)

 betyg 3

På Bravo Johnsons nya album har han blivit ännu mera av en musikalisk kameleont där han fortfarande hämtar mycket från Neil Young men nu spretar iväg på ett sätt som vad Beck brukar göra. Han är i facket singer-songwriter som nu har varierat sig in i lite tuffare tongångar som t ex Easy. Bravo har som vanligt skrivit allt material själv. Tyvärr är guldkornen färre även om det finns några höjdare även denna gång. Skivan ställer större krav på lyssnaren för att denne skall kunna ta till sig plattan fullt ut och inte bara zappa mellan låtarna.

Bravo Johnson ”The Crooked And The Straight” (Stone Junction/Hemifrån)

betyg 4

Bravo Johnsons första kom redan 2008. Det här är en mycket bra skiva med härliga influenser av bla. Tom Petty, Bob Dylan, Neil Young. Kanske väl likt dessa ibland. Men det är ju så att när man hör en ny artist tycker man att dennes röst påminner mycket om andra  men efter ytterligare några lyssningar får artisten en egen karaktär. Bravo Johnson har skrivit allt material själv och han håller sig i rock-ballad-fåran som väl i och för sig är lättsmälta grejer för de flesta. Det saknas inte guldkorn här.

Fotnot: Det här exemplaret är en enkel CD men enligt All Music Guide ska det vara 2 skivor. Finns dock ingen info om dubbeln på Bravos egen sida. Lite mystiskt, liksom hans skivomslag som inte säger mycket, men man kan höra korta smakprov på AMG.

Börje Holmén

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

03 2011

Your Comment