Roots-rock för den mognare publiken

Patrick Bloom Ghost Of Radio (Indys/Border)
Patrick Bloom ”Ghost Of Radio” (Indys/Hemifrån)

betyg 3

Han verkar vara en lugn och härlig kille den där Bloom. Det är i alla fall det intrycket jag har fått efter att ha lyssnat igenom hans senaste och andra album ”Ghosts Of Radio”, samt hans debut ”Moses”. Genren det handlar om är folk/sydstatsrock, eller ”Roots-rock” helt enkelt. Det är den förstnämnda skivan som jag skall tycka till om här och det har inte varit helt enkelt.

Det är lugn och mogen musik som spelats ur mina högtalare i några dagar nu medans jag har försökt få klarhet i vad jag egentligen tycker. Efter första genomlyssningen tyckte jag att det lät trevligt och jag tycker fortfarande skivan är just trevlig rättigenom. Den väcker inga direkta känslor eller utmärker sig på andra sätt, Men det ”gör ingenting” då den är oerhört skön att lyssna på. Det är vad jag skulle kalla för en sommarskiva för den äldre publiken. Bitvis lekfull och gladlynt som i ”Idle Signs of Summer” och ”Oh My Soul” för att sedan bli allvarlig och ta tag i ämnet döden i låten ”Baltimore”.

Albumet har fått sitt namn efter bandet som spelar tillsammans med honom på skivan, vilka alltså är Gosts Of Radio. Utöver bandet så har han även ett gäng gästartister med här vilka medverkar på en eller flera låtar.

Att sätta ett rättvist betyg på ”Ghosts Of Radio” har inte varit helt enkelt. Att jag gillar alla spåren på albumet och det faktum att det känns rakt igenom proffsigt gör i sig att skivan förtjänar ett bra betyg. Jag känner dock inte helt och fullt för skivan, jag vill gilla den mer än vad jag gör men det går helt enkelt inte. Jag har dock funnit några favoriter i ”Idle Sings of Summer” och ”Prophets Town” och jag rekommenderar verkligen detta till alla er därute som verkligen gillar den här typen av lugnare och mognare folk-rock. Jag ser även fram emot att höra mer av Patrick Bloom i framtiden då han är en helt fantastisk musiker.

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

02 2011

Your Comment