Rätta essensen

Bullet Highway pirates (Black Lodge/Sound Pollution)
Bullet ”Highway pirates” (Black Lodge/Sound Pollution)

betyg 4                    I butik: 4 februari

Bullet ogillas, till och med sågas av somliga. Än sägs de planka Accept, än AC/DC. Visserligen har sångare Hofer en bitigt rivig pipa i Udo-klass och visst svänger det ordentligt om musiken, men AC/DC??!

Nej, det Bullet förvaltar och gör så friskt vågat och inte sällan med alldeles förbluffande fantastiskt resultat, är arvet efter NWOBHM.
Bite the Bullett som kom häromåret var en smått fenomenal skapelse som snabbt och rättmätigt fann en hel del lyssnare. Inför släppet av uppföljaren Highway Pirates har de småländska vildbasarna somt och samt att leva upp till.

Och det börjar onekligen bra. Öppningen, titelspåret Highway Pirates, är en pärla med ett lika enkelt som genialt riff och en kort, slagkraftig refräng. Tempot i den upprätthålls inte riktigt i följande mer bluesiga Back on the road, men den är jämbördig i intensitet. Tredjespåret är en mix av de två föregående spårens goda kvalitéer och jag undrar var detta ska bära hän. Blood run hot kommer sen och jag kan sluta undra: Bullett infriar förväntningarna med råge. Fortsättningen bekräftar fakta att vi i Sverige idag har ett band som med den äran förmår producera rock´n´roll i dess rätta essens. Det verkar enkelt, men vi får det bevisat gång efter annan hur svårt det kan vara att få till det. Bullet gör det inte svårt. Vi kan skatta oss lyckliga åt det.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

02 2011

Your Comment