Klassisk heavy metal

Ross The Boss Hailstorm (AFM/Sound Pollution)
Ross The Boss ”Hailstorm” (AFM/Sound Pollution)

betyg 3.5

Jojo, nu är Ross The Boss (ex-Manowar) tillbaka i en musikvärld där han hör hemma: klassisk heavy metal. Under en lång period var den här typen av musik ointressant för den gode Ross The Boss, men han har uppenbarligen ändrat sig (bra det).

Kingdom Arise är bandets – för det är ett band och inte ett soloprojekt – andra skiva och redan efter några sekunder av inledande introt I.A.G. låter det i mina öron som starten på en Manowar-skiva. Den känslan blir inte mindre när sångaren Patrick Fuchs tar ton, då han bitvis låter som Eric Adams (Manowar) tvillingbroder. Men framför allt är det alla tunga gitarriff som för tankarna till Manowars tidiga alster. Ja, Kingdom Arise låter faktiskt i mångt och mycket som en logisk uppföljare till nämnda bands Kings Of Metal (1988).

Men trots påtagliga likheter med Manowar står bandet på egna ben, i och med att det till 100% handlar om klassisk heavy metal utan andra (pompösa) sidospår.

Personliga låtfavoriter är Kingdom Arise, Hailstorm och Empire’s Anthem. Mindre bra låtar är Crom och Behold The Kingdom som mest bara maler på utan att åstadkomma något som bibehåller mitt intresse. Det ska dock sägas att Behold The Kingdom innehåller ett av skivans absolut bästa gitarrsolon.

Det är glädjande att konstatera att Ross The Boss hittat nya ”brothers of metal”. Och med lite tur kanske vi kan få se/höra bandet live här i Sverige framöver, kanske på någon festival sommaren 2011…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

02 2011

Your Comment