Heavy metal med melodi och kraft

Mean Streak Declaration Of War (Black Lodge/Sound Pollution)
Mean Streak ”Declaration Of War” (Black Lodge/Sound Pollution)

betyg 3.5

Svenskarna i Mean Streak har ett ”tyskt” heavy metal-sound med melodi och kraft och allsångsvänliga refränger. En jämförelse med Hammerfall känns självklar och det är enligt undertecknad en mycket positiv jämförelse.

Declaration Of War (en fartfylld inledningslåt) och In For The Kill (med skivans bästa refräng) skulle platsa på valfri Accept- och/eller U.D.O.-skiva. Fram till sjätte låten No Mans Land (tyngst på skivan och kryddad med läckra orientaliska melodislingor) håller skivan allra högsta kvalitet och är så långt en klockren betygsfyra.

Men på skivans andra halva blir helt enkelt för mycket av samma sak och en viss mättnadskänsla infinner sig tyvärr. Tur då att avslutande The Oblation bryter autopilot-läget med hjälp av tempoväxlingar och suverän sång i olika tonlägen.

Sammanfattningsvis är Declaration Of War en stark skiva (bandets andra) och beviset på att Mean Streak är här för att stanna.

Att bandet lämpar sig alldeles utmärkt för allsång råder det igen tvekan om. Så kom igen; lyssna på skivan på hög volym i stereon och dra igång ett party som grannarna sent ska glömma!

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

02 2011

Your Comment