Välproducerat 70-talstunggung

SAHG ”III” (Indie Recordings/Sound Pollution)

betyg 3                                 Spotify

Av rubriken ovan framgår vad det handlar om: Black Sabbath-tunggung men med en modernare (läs knivskarp) produktion och det låter ofta som en nära släkting till Black Label Society, om än med mer variation än dessa.

Sahg kan ses som ett projekt, i och med att bandmedlemmarna normalt hör hemma i mer ”extrema” band.

Hantverket på III är det verkligen inga fel på. Men så är det det där med originalitet… Liknande band som exempelvis Spiritual Beggars och Hellfueled känns lite intressantare i och med att dom sticker ut mer. Förstnämnda har svåröverträffade gitarrsolon och sistnämnda har ”Ozzy-sångaren” Andy Alkman (vilket i och för sig inte är originellt men gör att man direkt hör att det är dom).
Bästa låten är utan konkurrens Baptism Of Fire. En mindre bra låt är Mortify.

Kanske är det bara jag, men nog känns det som att den här musiken gör sig bäst i stereon en varm sommardag med en öl i handen. Med andra ord skulle betyget antagligen ha blivit högre om recensionen hade skrivits för ett halvår sedan, då det hade varit lättare att komma i rätt Sahg-stämning.

Magnus Bergström

Fotnot: Det känns obegripligt att Sahg nyligen agerade förband till Dimmu Borgir – det är ju inte direkt samma musik, om man säger så…

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

01 2011

Your Comment