Lämnar inga spår efter sig i snön

Emma Salmon Goodbye Lady Luck (Lily Of the Valley Records)
Emma Salmon ”Goodbye Lady Luck” (Lily Of the Valley Records)

betyg 2                                      Spotify

Det är countrydoftande popslingor som möter mig när jag lyssnar på Emmas debut. Som hon egenhändigt har snickrat ihop. För den stora massan är hon ännu okänd, men på skivan har hon med välkända musiker som spelat med den stora eliten. Som Surjo Benigh på bas (Ulf Lundell, Totta Näslund), Marcus Olsson på klaviatur (Moneybrother), Micke Häggström bakom trummorna (Pernilla Andersson) och Charlotte Berg på kör (Lisa Miskovsky).

Jag tror att jag har hört singeln när jag var panelhöna i P4 ”Follow the road”. Den var så där trallvanlig som man kan förvänta sig av första singeln. Den lät lite Jill Johnson-country. Men resten av skivan tycker jag är lite lam och den lämnar inga spår efter sig i snön. Jag är helt övertygad om att det gör stor skillnad att uppleva henne live på en liten klubb, med tända ljus och avskalat komp.

Det är svårt att slå sig fram i den här genren speciellt i Sverige och i synnerhet USA. För skivan sticker inte ut tillräckligt. Det blir lite sockersött och alldagligt. Det blir ett CV i mängden hos arbetsgivaren.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

01 2011

Your Comment