Når inte upp till standarden

Solomon Burke ”Nothing’s Impossible” (Ear/Playground)

betyg 2                                            Spotify

På ålderns höst möts de två soulveteranerna Solomon Burke och Willie Mitchell i studion. Ett samarbete som tydligen har varit på gång en längre tid. Man kan tycka att det var synd att de väntade så länge. För även om Solomon Burke har en imponerande soulpipa och Mitchells arrangemang fortfarande är av yppersta klass så känns stora delar av albumet lite uppgivet och segt.

Låtmaterialet är inte av den klass som Solomon Burke hade på  comebackalbumet Don’t give it up on me från 2002, där han bland annat tolkade Van Morrison, Brian Wilson och Nick Lowe med skärpa och känsla. Texter till den här typen av soullåtar brukar väl inte vara några poetiska mästerverk. På Nothing’s Impossible är nivån långt under soulmusikens standard. Willie Mitchell som kilade upp till sin soulhimmel strax efter detta album var som bäst när han producerade Al Green. Solomon Burke bör nog ta kontakt med Joe Henry igen, som producerade tidigare nämnda Don’t give up…om han ska sitta säkert på soultronen.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

01 2011

Your Comment