Underskattad skatt

Iggy Pop/James Williamson Kill City (Alive Records/Sound Pollution)
Iggy Pop & James Williamson ”Kill City (Restored, Re-Mixed, Remastered)” (Alive Records/Sound Pollution)

betyg 4                                      Spotify

Efter The Stooges upplösning spelade sångaren James ”Iggy Pop” Osterberg och gitarristen James Williamson in albumet Kill City 1975 som en sorts demo med syftet att skaffa Pop ett skivkontrakt som soloartist. Plattan sjöngs in på helgerna då Pop hade permission från det mentalsjukhus där han genomgick en behandling för heroinmissbruk. Kill City kom dock sedan att släppas först 1977 efter att Pop redan fått soloframgångar med de två David Bowie-producerade albumen The Idiot och Lust For Life.

Detta är en ny remastrad version av Kill City där Pops sång har blivit mer tydlig i ljudbilden och låtar som förut varit fadade nu får klinga ut till sista tonen. Kill City anses av en del som Pops mest underskattade album och värt mer beröm än det fått. Jag kan bara instämma. I de mest briljanta stunderna låter Pop & Williamson här som ett Rolling Stones i högform fastän bättre. Kill City är en pärla som nu fått en välförtjänt putsning.

Lyssna på ”Kill City”, ”Johanna”, ”No Sense of Crime”, ”Lucky Monkeys”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

01 2011

Your Comment