Fortfarande en av de bästa AOR-rösterna i historien

John Waite In Real Time (Frontiers/Cosmos)
John Waite ”In Real Time” (Frontiers/Cosmos)

betyg 2

Engelske John Waite hade blygsamma framgångar i slutet av 70-talet som sångare för gruppen The Babys för att därefter slå igenom stort 1984 med ”I Ain’t Missing You” som toppade USA-listan. 1988 bildade Waite supergruppen Bad English (med bl.a. Neal Schon och Jonathan Cain från Journey) och toppade återigen USA-listan med låten ”When I See You Smile”.

Waite har därefter fortsatt släppa album med jämna mellanrum och även turnerat regelbundet, dock utan att göra något större väsen av sig, och nog levt en hel del på gamla meriter. Senaste liveplattan In Real Time från förra årets turné motsäger inte detta. Det är en halvtrött inspelning med ett rätt träaktigt kompband. Waite har dock fortfarande en av de bästa AOR-rösterna i historien, vilket gör att man önskar honom ett mer grandiost sammanhang än vad In Real Time tyvärr uppvisar. Waites röst är större än summan av alla delarna här.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

12 2010

Your Comment