Bra låtar skall få leva sitt eget liv

Elvis Presley Viva Elvis - The Album (RCA Legacy/Sony)
Elvis Presley ”Viva Elvis – The Album” (RCA Legacy/Sony)

betyg 2

Inspirerad av Las Vegas-showen ’Viva Elvis’ av Cirque Du Soleil. Skulle Elvis musik låtit så här i dag, den frågan har man ställt sig. Svaret är enkelt. Nej.

Redan 1980 gjorde man ett försök att föra Elvis in i 80-talet. Med Elvis röst med nytt komp. Den skivan blev ingen hit. Sedan började man turnera med Elvis gamla 70-tals band ”1999 world tour”, åkte världen runt med Elvis på en stor bildskärm och hela Elvis Las Vegas uppsättning av musiker och kallade det kalaset för Elvis- The concert. Sedan kom remixen av JXL, ”A Little Less Conversation”, låten från 1968 fick nytt liv 2002. Dödsstöten var när julskivan ”Christmas Duets” kom för två årsdan. Med nutida countrysångerskor som mixas ihop med Elvis röst. Som man en gång i tiden gjorde med Lisa Maries röst i ”Don´t Cry Daddy” och I”n The Ghetto”. Under 1997 kom en skivan ”Ghetto Vibes” med gruppen Ghetto People Feat- L-viz, där man blandade eurodisco, hiphop och rap och en Elvis likröst. Det drar liksom aldrig slut på eländet.

Men den här skivan blir likt Jive Bunny, där man mixat ihop gamla hits från en svunnen tid, för att hitta en yngre målgrupp. Men det är inte alltid det blir bra. Jag tycker inte att det är värdigt eller speciellt bra. Kanske för att jag gillar Elvis mer än andra. Då slår jag hellre ett slag för den nya Elvis skivan som kommer i december, med mono inspelningar från 1956-1959 i form av en tidning. Likt The Arks senaste.

Det ser jag fram emot. Bra låtar skall få leva sitt eget liv och inte förstöras av modern teknik.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

12 2010

Your Comment