Finsk finess

Reckless Love ”Reckless Love (Universal)

betyg 4

Finska sångaren Olliver Twisted sjöng på svenska Crashidïets förra album The Unattractive Revolution (2007) men slets mellan dubbla lojaliteter och valde slutligen att satsa fullt ut på sitt egna inhemska projekt Reckless Love. Och det gjorde han rätt i. Det kan vara lite hårt att säga, men Reckless Love:s självbetitlade debutalbum är sammantaget faktiskt vassare än Crashdïets hittills hela albumkatalog, som jag ser det.

Det vi får oss till livs är melodiös AOR-hårdrock, glammetal och tuggummipop i en läcker blandning. Det finns amerikanska influenser, men den europeiska känsla är ändå stark. Faktum är att Reckless Love på vissa sätt låter lite som om gamla svenska popundret Secret Service (någon som minns dem?) skulle gått och blivit ett glammetal-band. Det är med andra ord en enormt snygg produktion med mycket melodier och nordisk feeling mitt i det amerikanska och anglosaxiska.

Jag är väldigt svag för det här och faller även pladask för Oliver Twisteds sång som utvecklats i positiv riktning sedan tiden med Crashdïet. Det finns också en ny kaxighet, säkerhet och en underhållningslusta hos Twisted som skvallrar om att David Lee Roth säkerligen kan räknas som en av sångarens större förebilder.

Albumet rekommenderas stark för alla fans av melodiös metal med glam- och AOR-känsla och det finns några rejäla pophits att locka med: ”Beautiful Bomb”, ”Romance” och ”One More Time”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

11 2010

Your Comment