Festen är igång

Hoffmaestro Skank-a-tronic punkadelica (Chraamofon/Warner)
Hoffmaestro ”Skank-a-tronic punkadelica” (Chraamofon/Warner)

betyg 4

Efter ett kort intro kommer Too hype for the radio och festen är igång. Hoffmaestro verkar ha ett outtröttligt energiflöde och de tvekar inte att dela med sig av den. Musiken är en blandning av allt från country, western och rodeo till electronica, indian, punk, pop och latino; skivnamnet Skank-a-tronic Punkadelica känns lika skönt rörigt som musiken.

En av de absoluta höjdpunkterna på skivan är den smäktande vaggvisan Lullaby. En låt helt utan deras typiska intensitet som istället är mjukt vaggande. Den smått hysteriska låten Ibracadabra sticker också ut lite extra men åt andra hållet. Med sina slaviska toner och hejarklacksropande känns den väldigt typisk för elvamannabandet. Det finns flera elektroniska spår, till exempel tecnolåten Skankin’ Rave som känns lite malplacerad på skivan men ändå inte helt fel. Många lugna låtar överraskar men passar sångaren Jens Malmlöf eftersom han har en behaglig röst att lyssna på som man inte riktigt lägger märke till i snabbare låtar.

Även fast låtar som Ibracadabra och Lullaby låter bra på skivan så vet jag att de kommer låta minst sju gånger bättre live. Faktum kvarstår att Hoffmaestro är allra bäst på en scen när de kan leva ut all energi med en extatiskt publik framför sig. Det är vad de gör allra bäst och som liveband är det få som slår dem. Låt denna skiva glädja dig och när tillfället kommer, se dem! Det tänker jag göra.

Rebecka Bergh

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

11 2010

Your Comment