Räddade av hemstaden?

Train ”Save me San Francisco” (Columbia/Sony)

betyg 4

”Save Me, San Francisco” är San Franciscobandet Trains sjunde fullängdare sedan man startade bandet 1994. För de som inte känner Train sedan tidigare, de har bland annat släppt den lysande My Private Nation (2003), så spelar bandet en softrock eller AOR som på många sätt skulle kunna jämföras med Bon Jovis album ”These Days” och ”Crush”.

”Save Me, San Francisco” är inte Trains bästa, men den håller sig ändå på en hög nivå och innehåller några riktigt bra låtar. Vi har bland annat titellåten, som öppnar skivan, som är en riktigt skön rocklåt med allsångsrefräng som grannarna antagligen redan är lite trötta på eftersom jag sjungit med i den ett antal gånger de senaste veckorna. Här finns även balladen ”Hey, Soul Sister” som är en av de bästa låtarna på länge mycket tack vare den löjligt sköna textraden ”Hey Soul Sister, ain’t that Mr. Mister on the radio, stereo”. Skivan innehåller även balladen ”This Ain’t Goodbye” som innehåller allt som en bra ballad behöver ha. ”Save Me, San Francisco” innehåller fler toppenlåtar men de tre nämnda här är mina favoriter i skrivande stund.  Helt säkert är att alla kommer hitta sina egna favoritlåtar från den här skivan – för den är full med riktigt bra pop/rocklåtar.

Saknar du de starka plattorna som Bon Jovi gav ut mellan mitten av 90-talet till början av 00-talet eller gillar du radiovänlig softrock – ja då bör du införskaffa ”Save Me, San Francisco”. Blir du besviken, ja då blir jag väldigt förvånad.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

11 2010

Your Comment