Ett eget behagligt uttryck

Carolyn AlRoy/Gorgeous Enormous
Carolyn AlRoy/Gorgeous Enormous (Hemifrån)

betyg 3

Hur många är dom? Som kämpar i musikbranschen för att skaffa sig ett namn och en karriär. För att få gå upp på scenen i ett hav av ljus och möta en publik. En av dom är i alla fall den amerikanska singer/songwritern Caroyn AlRoy, vars debutalbum Gorgeous Enormous hittat till den svenska musikmarknaden.

Tio av tolv låtar är hennes egna och hon har ett eget utryck i rösten som är klart tilltalande, främst i de låtar som gungar fram i ett sommarlojt tempo som Do You Know What I Mean, och The Reality Song . Balladerna är helt Ok. Waiting For The Light är liten pärla. Plattans coveravdelning innehåller en godkänd version av Lennon-McCartneys Helter Skelter och en akustisk kanonversion av femtiotalsballaden You Belong To Me.

Gillar du att hitta nya kvinnliga röster kan detta vara ett tips. Inget känns direkt nytt,  men rösten och flera av låtarna  har ett eget behagligt uttryck. Det räcker.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

11 2010

Your Comment