Klassisk thrash metal av klassiskt band

Exodus Exhibit B: The Human Condition (Nuclear Blast/Warner)
Exodus ”Exhibit B: The Human Condition” (Nuclear Blast/Warner)

betyg 4

Gamla meriter är inget som amerikanska Exodus lever på, för efter mååååånga år i branschen levererar bandet med Exhibit B: The Human Condition ett av sina starkaste album. Mycket bra jobbat av ett klassiskt thrash metal-band och därmed hatten av för gitarristen Gary Holt & co.

Sångaren Rob Dukes (tidigare roadie) låter som om han är besatt av demoner. Gitarrerna är ettriga. Basen pumpar på. Trummorna smattrar. Ja, helt enkelt alla ingredienser som en bra thrashskiva ska ha. Allt i fräsch ljudkostym signerad mycket välmeriterade Andy Sneap (Testament, Megadeth, Arch Enemy med flera).

Låtarna är överlag längre och mer snillrikt ihopsnickrade än på föregångaren The Atrocity Exhibition: Exhibit A. Textmässigt finns en röd tråd om det mänskliga tillståndet i världen idag: elakhet, likgiltighet, omänsklighet och brutalitet.

Personliga favoriter är The Ballad of Leonard and Charles, Hammer and Life, March of the Sycophants och The Sun Is My Destroyer.
Det är glädjande att konstatera att thrash metal lever och frodas på 2000-talet, inte minst tack vare Exodus.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

11 2010

Your Comment