Ett bra alternativ till den breda musikfloden

Justin Currie The Great War (Ada/Warner)
Justin Currie ”The Great War” (Ada/Warner)

betyg 4

Del Amitri var en ljuvlig liten rockcombo från Skottland i mitten på åttiotalet. Justin Currie var sångare och bassist i detta band  som hade en del framgångar i England och senare också i USA.

Var Justin och bandet tog vägen sen vet jag inte, kanske gick de vilse i dimman i de skottska högländerna. Härom året hittade jag första soloplattan What Is Love For med Justin Currie på nätet för 29 pix. Ett fynd. The Great War är solo nummer två och är naturligtvis välkommen, om man som jag är förtjust i den karaktäristiska rösten och Justins texter som bara blir bättre och bättre med åren.

The Fight To Be Human och Everyone I Love är två höjdarlåtar där Justin spottar ur sig långa rader av smarta och nattsvarta one-liners. “Tonight I gonna  hurt everyone I love,  give my bitter side a little exercise” är bara ett exempel. I stråkindränkta The Way I Feel visar Justin Currie vilken bra sångare han är, med ett alldeles eget uttryck i rösten.

Vill du ha ett bra alternativ till den breda musikfloden i höst. Varför inte kolla in The Great War.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

10 2010

Your Comment