Musik för höstmörkret

The Birthday Massacre Pins and needles (Mindbase/Sound Pollution)
The Birthday Massacre ”Pins and needles” (Mindbase/Sound Pollution)

betyg 3

Pressreleasen som följde med ”Pins And Needles” förklarar musiken som en hybrid av 80-tals electronica, hårda gitarrer, mörka melodiska synthmattor och krismatisk sång. Just denna beskrivning är mer eller mindre klockren för att beskriva hur The Birthday Massacres senaste album låter. Det är bättre än vad man skulle kunna tro av den beskrivningen, det är en bra och spännande platta.

Det bästa med Birthday Massacre är sångerskan Chibis röst som är perfekt för låtarna och musiken. Däremot är många av låtarna ganska lika varandra så det är svårt att höra skillnad på dem. Men skivan som helhet är helt klart lyssningsvärd om man vill ha ett soundtrack till höstmörkret.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

10 2010

Your Comment