Mer pop än traditionell gospel

Dublin Gospel Choir Doing Their Thing (ADA/Warner)
Dublin Gospel Choir ”Doing Their Thing” (ADA/Warner)

betyg 2.5

Dublin Gospel Choir är ett irländskt gospelband som nått höjder de knappast anade när det startade som en amatörkör för 13 år sedan. Idag har de uppträtt inför 82 000 personer och kan på allvar kallas professionella. Deras nyaste skiva heter Doing Their Thing och är deras andra album. Klart står att alla sångare är begåvade då de tillsammans bildar en helhet som låter slipad och är helt i symbios.

Musiken är trevlig, på gränsen till medryckande, men någonstans saknar jag ändå lite mer spontanitet och en uppsluppen stämning. Detta är modern gospel då det låter mer pop än traditionellt. Mindre handklapp men mer trummor och gitarrslingor. Alla låtar utom en har religöst tema men det är ju vad gospel handlar om. Låten som inte handlar om gudsdyrkan är Ain’t No Mountain, en sång som alltid funkar och som kören lyckas göra en bra personlig tolkning av. I min åsikt bör den här sortens musik helst lyssnas på live men för att vara studiogospel är det ändå tillräckligt svängigt. Den folkkära irländska sånggruppen låter proffsigt men efterlämnar ingen större längtan efter ännu en skiva.

Rebecka Bergh

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

10 2010

Your Comment