Ett av de starkaste albumen i karriären

Cheap Trick The Latest (Cheap Trick Unlimited)
Cheap Trick ”The Latest” (Cheap Trick Unlimited)

betyg 4                                Spotify

Amerikanska Cheap Trick har haft en ojämn karriär, fick ett internationellt genombrott med den numera klassiska liveplattan Cheap Trick At Budokan 1979 och har därefter erfarit skiftande framgångar. Bandet hamnade under 80-talet i samma fålla som Heart med inlånade låtskrivare och ett AOR-stuk som kanske inte riktigt var representativt för gruppen i grunden. Dock mynnade denna era ut i bandets första och enda listetta i hemlandet: ”The Flame” (1988).

Cheap Trick är, i mitt tycke, fortfarande lite förbisedda här på våra breddgrader. I sina bästa stunder låter bandet som en melodiöst hårt rockande amerikansk motsvarighet till Beatles och det är de sistnämnda som också är den stora influensen för bandets ledare och gitarrist Rick Nielsen. Själv vill jag rekommendera de helt lysande tidiga plattorna In Color (1977) och Heaven Tonight (1979).

I tidens anda har Cheap Trick tröttnat på tröga multinationella skivbolag och därför på egen hand släppt det nya albumet The Latest, som här i Sverige i nuläget inte har någon distribution utan endast finns att införskaffa till direktimportpris. Glädjande nog har Cheap Trick framanat en jävlar anamma-anda och kommer här med ett av de mer jämna och starkare albumen i karriären, med fina recensioner av de internationella kritikerna som ett resultat. Låtar som ”California Girl” och ”Sick Man of Europe” visar att Cheap Trick är still going strong. Trevligt!

Henric Ahlgren

 

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

10 2010

Your Comment