Enkel, tidlös funktionell rock

JP, Chrissie & The Fairground Boys Fidelity (Ear/Playground)
JP, Chrissie & The Fairground Boys ”Fidelity” (Ear/Playground)

betyg 3

Chrissie Hynde verkar ha stoppat Pretenders i garderoben och har på första albumet utanför denna sin egen grupp lierat sig med skotten JP Jones och medmusikanterna Fairground  Boys. Detta är väl ingen platta som kommer att förändra världen precis. Men det är alltid skönt att kolla in rockveteranen Chrissie Hyndes snäsiga lätt småsnuviga och stundom kaxiga röst.

Sen är det ju alltid kul med duetter, även om inte JP Jones har den rockröst som behövs för att matcha Chrissies. För att det är när hon kommer in och dominerar låtarna med sin omisskännliga stämma som många av plattans låtar lyfter lite extra. Mycket på grund av detta är det skönt att umgås med JP och Chrissie  genom hela plattan. JP Jones gör definitivt inte bort sig. För tillsammans gör de en enkel och tidlös funktionell rockmusik som funkar lika bra i soffhörnet som i bilen.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

10 2010

Your Comment