En viss nytändning för Danzig

Danzig Deth Red Sabaoth (AFM/Sound Pollution)
Danzig ”Deth Red Sabaoth” (AFM/Sound Pollution)

betyg395

Legendariske Misfits- och Samhain-sångaren Glenn Danzig hade nog sin största musikaliska tid runt början av 90-talet som frontman i det självbetitlade bandet Danzig och åren då de tre första ganska remarkabla albumen gavs ut: Danzig (1988), Danzig II: Lucifuge (1990) och Danzig III: How the Gods Kill (1992). Sedan mattades det av.

Men mannen som ibland går under smeknamnet ”Evil Elvis” verkar nu ha fått en viss nytändning och återkommer med ett album som minnar en smula om fornstora dar med bandet Danzig (även om rösten kanske inte är lika pigg som förr): Deth Red Sabaoth. Bästa låten heter ”On A Wicked Night”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

10 2010

Your Comment