En singer/songwriter som är ärlig mot sig själv

Jason Castro Jason Castro (Atlantic/Warner)
Jason Castro ”Jason Castro” (Atlantic/Warner)

betyg 3

Tyvärr har jag – liksom många andra – fördomar mot American Idol. Jag tänker mediekåta, unga människor som sjunger mainstream pop för radio och nattklubbar. De har inget att säga till om musiken eller texten utan är små nickedockor i den stora musikbranschen. Jag hade fel. I alla fall i detta fall. Jason Castro uppfyller inte mina fördomar. Han är en singer/songwriter som är han ärlig mot sig själv, dock saknar jag lite originalitet och variation.

Det är nakna, personliga och känslosamma texter ackompanjerade av akustisk gitarr han ger oss på sitt debutalbum. Hans kärlek till musiken når lyssnaren, om man verkligen lyssnar. När musiken står på i bakgrunden lägger jag inte märke till den. Det är P4musik och jag är en P3 tjej. Vissa låtar är typisk radiopop, andra en amerikansk version av dansband och några är nakna visor om känslor. Det är ingen låt som står ut mer än någon annan.

Och så har vi covers. I American Idol, där Jason slutade trea, gjorde han både Over the rainbow och Hallelujah. Båda blev stor succé och sålde i mångfald på iTunes. Jag håller med köparna. Han gör låtarna riktigt bra. Hallelujah är en låt som är svår att göra och lätt att förstöra, jag får gåsgud över hela kroppen när jag hör Jasons version.

Sophia Lönnergård

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

10 2010

Comments are closed.