Länge leve Stefan Sundström!

Stefan Sundström 5 dagar i augusti (National/Border)
Stefan Sundström ”5 dagar i augusti” (National/Border)

betyg 4

Ingenting har hänt var mer stämd i moll och hade ett mer avskalat sound. Nu är det andra toner som gäller. Med sin moderna proggrock och sitt Farsta-bräk blandas allt ihop till en fest, ett smörgåsbord av politiska flörtningar, glimten i ögat, en stunds allvar. Men framför allt finns en äkthet, och en känsla som jag har saknat hos Stefan Sundström. Det känns som de har haft kul i ladan där de har spelat in. Det är nästan som fredagsstämning som endast Radioprogrammet Rally lyckades få fram under 90-talet. Lite rajraj över det hela. Lite som en afterwork med vännerna. Jag vill inte beskriva det som bonnrock för det tar bort udden av det hela.  5 dagar i Augusti är mer likt Dundertågets proggrock’n roll än nåt annat. Dundertågets Robert Dahlqvist är med och trallar på skivan. Liksom Värmlandsbördige Christian Gabel och Sebastian (Mindjive, Bob Hund, Thåström) från Hammarö och Sebastian ”Basse” Aronsson (Elope) från Karlstad.

Lite förvirrat är att skivan heter 5 dagar i Augusti och på skivryggen står det 4 dagar… Men faktum kvarstår ändå. Det här är bland det bästa Stefan Sundström har levererat på länge.

Länge leve proggen!

Länge leve Stefan Sundström!

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

10 2010

Your Comment