Det här kommer stå sig länge

Charlie Persson Lejon och Lamm (Cut the Mustard)
Charlie Persson ”Lejon och Lamm” (Cut the Mustard)

betyg 4

Det är en rockplatta. Det första jag tänkte på var Wilmer X, när de var unga och hungriga. Lejon och Lamm sprudlar av positiv energi, det liksom spritter i benen. Det är lite som Håkan Hellströms debutalbum, samma dansanta pop’n roll. Förra skivan Sju steg till himlen imponerade inte lika mycket som den här. Hälleforspojken har utvecklats och jag tror att Sverige är redo för en ny rockstjärna.

Vi behöver tillväxt. Jakob Hellman och Wilmer X behöver ha någon som förvaltar det svenska musikarvet. Håkan Hellström, Markus Krunegård, Oskar Linnros är några utav de som går i bräschen, och jag vill placera Charlie Person ibland dem.

Det här är näst intill en fantastisk skiva. Bra låtar och bra texter – det kommer man långt på. Charlie Persson krånglar inte till det. Pop och rock skall vara enkelt. Bra musik är bra musik. Det här kommer stå sig länge. Charlie Persson har kommit för att stanna.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

10 2010

Comments are closed.