En låtskrivartalang och sångröst som borgar för god kvalité

Griffin House The Learner (Nettwerk/Border)
Griffin House ”The Learner” (Nettwerk/Border)

betyg 3

När jag hörde Griffin House platta ”Flying Upside Down” från 2007 föll jag pladask. Hans charmiga sätt att ”samtalssjunga” sig igenom en låt som i ”The guy who says goodbye to you is out of his mind” är klockren.

När nu hans nya platta ”The Learner” kom köptes den direkt, Griffin känns stabil så det var inget att fundera på. Tyvärr drabbades jag tidigt av mina konspiratoriska tankar kring skivbolagens inblandning i artisternas kreativa arbete. Totalt sätt är det en bra platta, hans låtskrivartalang och sångröst borgar som vanligt för god kvalité, men …

Jag är inte helt förtjust i hans ”rockigare” försök med ”She likes girls” i spetsen. Jag fattar att sådan text är laddad i vissa delar av USA men personligen gäspar jag bara och klickar snabbt vidare till nästa låt. Som vanligt, och helt utan några som helst belägg, ger jag skivbolaget en känga för detta.

Låtarna ”River City Lights”, ”Never Hide” och ”Native” är hur bra som helst. Hade resten av skivan matchat den nivån hade ett skyhögt betyg varit oundvikligt. Men totalt sett är det en bra skiva, den nådde bara inte riktigt mina höga förväntningar. Betyget blir en stabil trea.

Hasse Carlsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

10 2010

Your Comment