Death metal enligt skolboken

The Crown Doomsday King (Century Media/EMI)
The Crown ”Doomsday King” (Century Media/EMI)

betyg 3.5

Det börjar mycket lovande med klockor som klämtar i takt med musiken på öppningslåten Doomsday King. Och ja, att The Crown är tillbaka hörs i högtalarna som spelar upp ösig death metal enligt skolboken.

Bakom mikrofonen hittar vi den här gången Jonas Stålhammar (ex-God Macabre) och han låter precis som en frontman i The Crown ska låta. Och nog låter han bitvis snarlik Max Cavalera (Soulfly, Cavalera Conspiracy)…?

The Crown står på egna ben i en överbefolkad genre och det beror enligt undertecknad på att bandet låter som en lätt uppgradering av At The Gates. 

Låtmässigt sticker följande fyrling ut: Doomsday King (snärtig öppningslåt som sitter som en käftsmäll), Angel Of Death 1839 (death metal och thrash förenas på ett läckert sätt), Through Eyes Of Oblivion (snacka om death metal-mangel) och He Who Rises In Might – From Darkness To Light (finfin avslutningslåt med snabbhet, tyngd och intressanta taktbyten).

Mindre bra då? Ja, det är väl det faktum att det låter exakt som förväntat, varken mer eller mindre. Därmed uteblir ett högre betyg, i väntan på bandets ”magnum epos”.

The Crown lär vara en given livesuccé på kommande turné och – förhoppningsvis – på 2011 års sommarfestivaler.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

10 2010

Your Comment