På gränsen till magiskt

Mavis Stapels ”You are not alone” (Anti/Playground)

betyg 4

Hon är soulens svar på Morgan Freedmans och Tom Waits whiskeyberättande röster. Hon har en visdom som få och en värme som inte går att hitta någon annanstans. Mavis Staples. Det är krut i den 70-åriga kvinnan från Chicago. Blandar blues, rootrock och gospel bäst av alla just nu!

Hon har fått hjälp av Wilcos Jeff Tweedy som producerat skivan. Hennes förra skiva var en fullpoängare. Då var det en live skiva med total närvaro. Det här studioalbumet är bättre producerat och är ett starkt album. Vissa låtar gör hon bättre än originalartisterna gjorde själva en gång i tiden. Hon är bäst när det drar mot gospelhållet! Då är det på gränsen till magiskt.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

10 2010

Your Comment