Ett välljudande stycke amerikansk popcountry

Court Yard Hounds Court Yard Hounds  (Sony Music)
Court Yard Hounds ”Court Yard Hounds” (Sony Music)

betyg 3

Natalie Maines i Dixie Chicks har tagit timeout från musiken. Den kvarvarande duon Emily Robinson och Martie Magurie fortsätter som duo under namnet Court Yard Hounds. De fortsätter också att utveckla och förfina det moderna Nashvillesound som fanns på Dixie Chicks tidigare plattor. Om det är så mycket country kvar vet jag inte. En och annan banjo och fiolslinga som inleder Ain’t no son finns, men annars är det mycket välproducerad amerikansk radiopop som gäller. Som vanligt är sången högklassisk med stämsång som glimmar. Duetten See You In The Spring med Jacob Dylan är stillsamt vacker och The Coast är en låt som borde och kanske toppar amerikanska countryradiolistor. Men en allt för stor andel av låtmaterialet är profillöst. Det som däremot imponerar är hur den stora skaran studiomusiker sköter sitt jobb. Små effekter som en snygg orgelslinga eller gitarrfigur smyger ofta in och kan lyfta en textrad eller färga och understryka det vokala.

Sen får vi se om Dixie Chicks kommer igen och Court Yard Hounds  bara är ett välljudande hobbyprojekt i den högre skolan av polerad amerikansk popcountry. Båda är välkomna!

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

09 2010

Comments are closed.