Doom med glimten i ögat

Doomshine The Piper At The Gates Of Domm (Massacre/Sound Pollution)
Doomshine ”The Piper At The Gates Of Domm” (Massacre/Sound Pollution)

betyg 4                                 Spotify

Det här är gloomy and doomy enligt regelboken. Doomshine har kallats det tyska svaret på Candlemass och rent kvalitetsmässigt, vad tunga riff, låtbyggen och framförande anbelangar, lever tyskarna upp till jämförelsen mer än väl. Faktum är att de klarar sig själva, utan att behöva jämföras med svenska doomlegenderna.

The piper at the gates of doom är andra studioalbumet. Debuten Thy kingdom come kom 2004. Öppningen Sanctuary demon på andra studioalbumet The piper at the gates of doom (ja, jag vet: fyndigt…) sätter ned foten för fortsättningen: stöpt i bly mullrar den ståtligt fram så sakteliga att jag för en stund tror den går baklänges till början igen. Det är låånga låtar, flertalet klockar in på runt 8 minuter. Dock blir det aldrig tråkigt. För en doomfantast som undertecknad är detta en platta att njuta länge av. Fyndigheten i låttitlar, albumtitel (ja, även bandnamnet i viss mån) gör mig ändå lite fundersam. Hur pass mycket tar Doomshine sin grej på allvar, egentligen?  Doom med glimten i ögat är en inte helt vanlig kombination…. Waltzhalla? Men ok då, valstakt är det faktiskt.
Hursomhelst: en självklar 4:a i betyg blir det.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

09 2010

Your Comment